Instructeurs

Mijn naam is Rene Balk en ik ben 56 jaar en sinds oktober 2018 werkzaam als rijinstructeur bij Rijschool van Bemmel.

Ik heb voor dit vak gekozen nadat ik eerst 23 jaar als vrachtwagenchauffeur had gewerkt maar ik was van de een op de andere dag daar eigenlijk op uit gekeken.

Ik ben zeker geen type die tussen 4 muren wilde gaan zitten en ook wilde ik wel graag buiten blijven werken en mijn eigen werktijden indelen, ik ben toen aan het werk gegaan als inspecteur voor een ongedierte bestrijdingsbedrijf en bezocht door heel Nederland bedrijven waar er gevaar voor hygiëne en besmetting door ongedierte kon plaats vinden.

Tijdens dit werk kwam ik in contact met een collega die naast dit werk, parttime rijinstructeur was, mede door zijn verhalen over dit vak ben ik toen ook mijn papieren gaan halen.

Na een opleiding van 7 maanden mocht ik mezelf rijinstructeur gaan noemen en ben ik ook eerst dit werk parttime, naast me toenmalige baan, gaan doen maar al snel bleek dit niet altijd te lukken. Toen ik bij Van Bemmel een mooi aanbod kreeg om bij hun in dienst te komen heb ik de knoop doorgehakt.

Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier aan het werk in mijn lesauto en ben zeker nog lang niet van plan om hier mee te stoppen. Daarvoor is dit vak veel te leuk. Want zeg nou eerlijk, er is toch niets mooier om bij elke geslaagde leerling een grote grijns van vreugde op het gezicht te zien.

Tja, voor de leerling daar doe je het voor.

Rene Balk
Instructeur

Automaat