Specialist in ADHD-, Autisme- en Faalangstbegeleiding

Je rijbewijs halen als je faalangst, autisme of AD(H)D hebt, is helaas niet altijd vanzelfsprekend.

Maar is ook niet onmogelijk. Iedere leerling met faalangst, autisme of AD(H)D heeft zijn/haar eigen manier van leren. Rijschool van Bemmel gevestigd in IJsselstein begrijpt dat  en vandaar dat wij jou het autorijden op een wijze leren, die bij jou persoonlijk past. Natuurlijk heeft jouw manier van leren ook te maken met je karakter en je leerstijl. Het is goed om te weten dat het hebben van faalangst, autisme of AD(H)D invloed heeft op het leren autorijden. Daarom is het bij aanmelden van belang dat wij weten wat er speelt. Zo kunnen wij er voor zorgen, dat deze invloed zo beperkt mogelijk blijft.

Onze gespecialiseerde instructeurs weten hoe spannend leren autorijden, voor de leerling met faalangst, autisme of AD(H)D kan zijn. Zij leren jou in kleine stapjes autorijden. Dit gebeurd door duidelijke structuur in de lessen en in de lesopbouw. Wij werken met de RIS opleiding. Onze jaren lange ervaring zorgt ervoor dat uw kind de juiste expertise krijgt.

  • Bekend met faalangst, autisme en AD(H)D
  • Rijlessen op maat
  • Rijlessen volgens de RIS methode
  • Duidelijkheid en structuur
  • Mogelijkheid om een faalangstexamen af te leggen
  • Een persoonlijke aanpak
  • Ervaring met het voorbereiden op een medische rijtest.
Intake

Tijdens de intake probeert de instructeur  zo goed mogelijk jouw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Tijdens deze eerste les in de auto stemmen jij en de instructeur de mogelijkheden op elkaar af. Indien je het fijn vindt, mag je eventueel ook je ouder(s)/verzorger(s) meebrengen naar de intake.

 

Rijlessen

Zoals al eerder vermeld geven wij volgend de RIS (Rijopleiding In Stappen) methode les. Dit zorgt voor extra duidelijkheid, overzicht en structuur. Deze vorderingen zijn ook terug te vinden in onze App (Plango). Bij Rijschool van Bemmel heb je altijd les van je eigen vaste instructeur.

 

Examen

In overleg met de kandidaat kan er gekozen worden voor een speciaal Faalangst-examen.

 

Theorie

Wij bieden naast klassikale theoriecursussen ook per uur  privé theorieles aan.