Automaat lessen

Schrijf je in voor één van onze rijopleidingen.

Behaal je automaat rijbewijs bij Rijschool van Bemmel!

Wanneer je tijdens je normale rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met  het schakelen, of je wilt liever in een automaat rijden, dan is het een fijne uitkomst om automaat lessen te volgen. Veel dingen uit je automaat rijles komen overeen met de reguliere lessen, maar er zullen ook enkele verschillen zijn.

Sommige mensen komen er na een moeizaam traject in een ‘gewone’ auto pas achter dat het voor hen niet werkt, en stappen later alsnog over op rijles met een automaat. Ook kan het voorkomen dat je simpelweg alleen in een automaat wilt rijden, dan kies je er bewust voor om in een automaat je rijlessen te volgen.

Naar pakketten
Automaat lessen

Wat is het verschil tussen een automaat en een schakel rijbewijs?

Wanneer je automaat lessen volgt en een rijexamen aflegt in een auto zonder koppelingspedaal krijg je een automaat rijbewijs, hiermee mag je enkel en alleen een automaat besturen. Wil je toch overstappen naar een handschakel versnellingsbak? Dan moet je opnieuw je praktijkexamen hier voor behalen, je theorie hoef je gelukkig niet opnieuw te doen.

De rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto zijn in het begin stadium nog erg het zelfde. In de eerste fase moet je goed alle verkeersregels leren en toepassen ook alle rijdvaardigheden op de weg zijn bijna het zelfde. Pas na een tijdje lessen zul je verschil gaan merken. Je leert namelijk niet hoe je moet schakelen en je koppeling moet gebruiken. Bij een automaat blijft het enkel en alleen sturen, gassen, remmen en de verkeersregels goed toepassen. Omdat je niet hoeft te schakelen kun je je volledig focussen op het verkeer. Lijkt het jou wat om in een automaat te rijden? Haal dan snel je automaat rijbewijs bij van Bemmel!

Automaat lessen wat zijn de voordelen?

Automaat lessen heeft veel verschillende voordelen. Diverse voordelen van het lessen in een automaat zijn:

  • Minder handelingen verrichten tijdens jou rijles met automaat, zoals (ont)koppelen en schakelen. Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig richten op de verkeersdeelneming;
  • Verder kun je jezelf volledige concentratie op het verkeer.

Daartegenover staat de beperking dat je niet in een handgeschakelde auto mag en kan rijden na het behalen van je rijexamen.

Automaat

Pakketten

Automaat

Losse tarieven

Try The Car (professionele intake les) € 65,00 (90 minuten)
Los uurtarief € 57,00 (60 minuten)
Vervolgpakket 9 uur € 505,00
CBR Praktijk examen € 295,00
Tussentijdse Toets € 245,00
BNOR examen € 335,00 (Na 4 keer zakken bij CBR)
Faalangst examen € 355,00
Theorie cursus € 99,00 (1 zaterdag excl. theorie examen)
Theorieles 1 op 1 € 39,00 ( per 60 minuten )
Theorie examen € 50,00
Theorie examen met extra tijd € 65,00
Theorie individueel € 119,00
Antislipcursus (los te bestellen) € 100,00
Administratiekosten betalen in termijnen* € 30,00
Boek en USB samen € 47,50
Theorieboek € 26,50
USB stick met oefenexamens € 26,95
Internet kaart met 5 uur oefenen examens  € 17,50

*Prijswijzigingen voorbehouden,  tarieven gelden per 01-10-2021

Wil jij je automaatrijbewijs halen?

Schrijf je in!