Motorrijles

Geen wachttijden, direct lessen.

Bekijk pakketten

Leer motorrijden bij Rijschool van Bemmel!

Heb jij altijd al rond willen toeren op een motor en ben je op zoek naar de ideale rijschool om het motorrijden onder de knie te krijgen? Dan is dit je kans! Bij Rijschool van Bemmel bieden we verschillende motorrijles pakketten aan om het motorrijden te leren, zo rij jij binnen no-time op je motor door het land.

motorrijles utrecht
Motor

Pakketten

De rijschool voor motorlessen in Utrecht

Wij werken al jaren samen met een grote kring professionele instructeurs om al onze cursisten succesvol te laten slagen.

0 +

Instructeurs

Voor auto, motor, scooter, aanhanger

0 +

Succesvolle cursisten

Gemiddeld beoordeeld met 5/5 sterren

0 +

Auto's, motoren en scooters

Direct starten

Samenwerking met Arie Molenaar Motors (15% korting bij aanschaf van motorkleding).

Wij hebben natuurlijk voor elke leerling motorpakken, helmen en handschoenen te leen, maar nadat je je rijbewijs in the pocket hebt hebt ga je toch je eigen kleding gebruiken. Je mag bij ons ook lessen in je eigen motorkleding, daarom krijg je bij ons wanneer je start met lessen direct 15% korting bij Arie Molenaar Motors bij aanschaf van motorkleding bij Arie Molenaar Motors.

motorrijschool houten
Motor

Opleiding rijbewijs A, A2, A1

Vanaf welke leeftijd mag ik motorrijlessen volgen?
Een motorrijbewijs halen bestaat uit 3 verschillende categorieën: A, A2, A1.  Het type motorrijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd én je ervaring.

Motorrijbewijs A1
Je mag starten met motorrijlessen voor het A1-rijbewijs als je 18 jaar bent. Je start de rijopleiding met het onderdeel theorie. Het theorie-examen mag je vanaf je 17e halen. Na het slagen voor je theorie mag je lessen voor het praktijkexamen. Het AVB en AVD-examen kun je pas doen vanaf je 18e verjaardag.

Motorrijbewijs A2
Je mag starten met motorrijlessen voor het A2-rijbewijs als je 20 jaar bent. Je start de rijopleiding met het onderdeel AVB. De motorrijlessen voor de AVB worden gegeven op een oefenterrein  Het theorie-examen en het AVB-examen mag je pas doen als je 19,5 jaar oud bent. Het AVD-examen kun je pas doen vanaf je 20e, op deze leeftijd haal je het motorrijbewijs A2.

Van A1 naar A2-rijbewijs
Als je het A1-rijbewijs al hebt hoef je niet meer de AVB én de AVD te volgen. Je start direct met de rijlessen voor AVD en doet een gecombineerd praktijkexamen waarin de AVB en AVD gezamenlijk worden getoetst. De minimumleeftijd voor doorstromers vanuit A1 ligt lager, je kunt de motorrijlessen al volgen als je 19 jaar bent, wel kun je pas AVD-examen doen als je minimaal 20 jaar oud bent.

Motorrijbewijs A
Om het volledige A-rijbewijs te halen moet je minimaal 24 jaar zijn. Wel kun je vanaf je 22e al starten met motorrijlessen. Je start de rijopleiding met het onderdeel AVB. De motorrijlessen voor de AVB worden gegeven op en oefenterrein . Het AVD-examen kun je pas doen vanaf je 24e, op deze leeftijd haal je het volledige motorrijbewijs A.

Van A2 naar A-rijbewijs
Als je het A2-rijbewijs al 2 jaar op je naam hebt staan hoef je niet meer de AVB én de AVD te volgen. Je start direct met de rijlessen voor AVD en doet een gecombineerd praktijkexamen waarin de AVB en AVD gezamenlijk worden getoetst. De minimumleeftijd voor doorstromers vanuit A2 ligt lager, je kunt de motorrijlessen en AVD-examen doen vanaf 22 jaar.

Code 80: A-rijbewijs vanaf 21 jaar
Je mag lessen voor ja A-rijbewijs vanaf het moment dat je 21 jaar oud bent. Je krijgt dan de code 80 op het rijbewijs bijgeschreven. Hiermee mag je op een driewielig motorrijtuig rijden met een vermogen vanaf 15 kW. Hiervoor kun je de gehele rijopleiding volgen als je nog geen motorrijbewijs hebt (A1 of A2).
Na 2 jaar in bezit te zijn van het ‘vervroegde’ A-rijbewijs wordt deze omgezet naar een volledige A. Als je 24 jaar wordt binnen 2 jaar het behalen van de vervroegde A, vervalt de code 80 op je verjaardag en kun je vanaf dat moment naar onbeperkt vermogen op alle motorfietsen.

Code 78: A2-rijbewijs automaat motor

Ben je ook de file zat? Lijkt het je lastig om een motorrijbewijs te halen waarbij je moet leren schakelen? Dan is Automaat Motor echt wat voor jou! Heb je je autorijbewijs al, dan kun je direct beginnen met praktijklessen!

Voor het automaatrijbewijs zijn de regels hetzelfde als bij het schakelrijbewijs. Je moet in totaal 3 examens voldoende afronden.

  • Het theorie-examen
  • Het AVB examen (Algemene Voertuig Beheersing)
  • Het AVD examen (Algemene Verkeersdeelname)

Wanneer je deze 3 examens voldoende afgerond hebt krijg je je rijbewijs. Op dit rijbewijs komt Code 78 te staan. Deze code staat voor de geldigheid van het rijbewijs voor motor met een automatisch geschakelde versnellingsbak. Je mag dus alleen op een automaat motor rijden, niet op een handgeschakelde motor.

Bij onze rijschool rijden we op een automaat motor met de eisen van een A2-rijbewijs. Dit houdt in dat je minimaal 20 jaar dient te zijn. Het theorie-examen en het AVB-examen mag je pas doen als je 19,5 jaar oud bent. Het AVD-examen kun je pas doen vanaf je 20e, op deze leeftijd haal je het motorrijbewijs A2.

Heb je zelf nog geen motorkleding, geen nood, wij hebben voor onze leerlingen helm, motorjas, motorbroek en handschoenen gratis ter beschikking. Neem zelf een enkel beschermende schoen mee en je kunt zo opstappen. Meer informatie over voertuigbeheersing? Klik hier.

Wil jij graag je motorrijbewijs halen? Schrijf je in bij Rijschool van Bemmel en dan zien wij jou snel!

Motor

Het AVB Examen

AVB examen, voertuigbeheersing; bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen, waarvan er 7 tijdens het examen worden afgenomen. Er zijn 4 verplichte oefeningen; lopen en parkeren met de motor, langzame slalom, uitwijkoefening en noodstop. Daarnaast zijn er keuze oefeningen zoals halve draai, een denkbeeldige acht, wegrijden uit een parkeervak, vertragingsoefening, snelle slalom, precisiestop en een remproef.

Motor

Het AVB Examen

AVB examen, voertuigbeheersing; bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen, waarvan er 7 tijdens het examen worden afgenomen. Er zijn 4 verplichte oefeningen; lopen en parkeren met de motor, langzame slalom, uitwijkoefening en noodstop. Daarnaast zijn er keuze oefeningen zoals halve draai, een denkbeeldige acht, wegrijden uit een parkeervak, vertragingsoefening, snelle slalom, precisiestop en een remproef.

Losse tarieven

Try The Bike € 75,00 (90 minuten)
Los uurtarief € 65,00 (60 minuten)
Vervolgpakket 10 uur € 640,00
Privé les 1 op 1 € 75,00 (60 minuten)
Verkeersexamen** € 325,00 (AVD)
Voertuigbeheersing € 215,00 (AVB)
Theorie cursus € 99,00 (1 zaterdag excl. theorie examen)
Theorieles 1 op 1 € 49,00 (per 60 minuten)
Theorie examen € 59,00
Theorie examen met extra tijd € 79,00
Theorieboek en Examentraining € 47,50
Theorieboek € 26,50
Internet kaart met 5 uur oefenen examens € 17,50
Helm & kleding tijdens de les Gratis 

*Prijswijzigingen voorbehouden
** De losse uren om naar een examen toe te rijden zitten niet bij het lespakket in.


Gezondheidsverklaring
Deze verklaring dien je als kandidaat zelf via mijncbr.nl aan te schaffen.

motorrijles hagestein
motorrijles Benschop

De rijschool voor motorrijles in Utrecht

Wij werken al jaren samen met een grote kring professionele instructeurs om al onze cursisten succesvol te laten slagen.

0 +

Instructeurs

Voor auto, motor, scooter, aanhanger

0 +

Succesvolle cursisten

Gemiddeld beoordeeld met 5/5 sterren

0 +

Auto's, motoren en scooters

Direct starten

Wil jij je motorrijbewijs halen?

Schrijf je in!